Alle-hotels-in-maastricht.nl

Weekendje weg naar Maastricht

Een weekendje weg

Een weekendje weg is tegenwoordig een ontzettend populaire vorm van lekker vakantie vieren. Het is weliswaar maar twee of drie dagen in tegenstelling tot een paar weken die men normaal weg gaat in de zomer, maar als je weekendje weg gaat ben je er toch even heerlijk tussen uit. Het voordeel is bovendien dat je maandag weer gewoon aan het werk kunt en dat je in het weekend heerlijk tot rust kunt komen. In principe kan bijna iedereen wel een weekendje weg zonder dat hierbij problemen ontstaan met het werk bijvoorbeeld. Mensen die een weekendje weg gaan, bezoeken meestal een stad in het binnenland of in het buitenland. Vaak wordt een weekendje weg daarom ook wel een stedentrip genoemd.

Weekendje weg naar Maastricht

Maastricht is een van de meest populaire plaatsen in Nederland wanneer het gaat om een weekendje weg. Dit kan veroorzaakt worden door het feit dat Maastricht helemaal in het zuiden van het land ligt en mensen eerder een idee van vakantie hebben omdat ze in de buurt zijn van Belgie en Duitsland. Maar het komt natuurlijk ook door de stad zelf. Maastricht is een stad met ontzettend veel historie en veel geschiedenis. Dit zie je dan ook terug in het stadbeeld en hierdoor is het een erg mooie stad om te bezoeken. Het stadscentrum bezit ontzettend veel verschillende romaanse kerken en vele pleinen waar het erg gezellig is. De stad heeft daarnaast een soort van bourgondische uitstraling waardoor men er erg goed kan winkelen en recreeren.

Toerisme in Maastricht

Maastricht is een stad in Limburg die jaarlijks erg veel toeristen trekt. Veel van deze toeristen zijn in Maastricht om heerlijk een weekendje er tussen uit te gaan. Maastricht leent zich daar ook uitstekend voor met haar vele musea's en andere bezienswaardigheden. Zo is het plein Vrijthof een prachtig plein waar altijd veel toeristen te vinden zijn. Ook de markt trekt vaak veel bekijks. Daarnaast is Maastricht in het bezit van vele kastelen en andere historische gebouwen die zeker de moeite zijn om eens te bezoeken. Gebouwen zoals de Sint Servaasbasiliek en de Helpoort zijn hier enkele voorbeelden van.

 
Copyright 2009 - 2020 | alle-hotels-in-maastricht.nl