Alle-hotels-in-maastricht.nl

Gezellig weekend weg in Limburg

De provincie Limburg

De provincie Limburg is een provincie die in het zuidoosten van het land ligt. De provincie Limburg heeft ongeveer 1.1 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van 2200 vierkante kilometers. De hoofdstad van de provincie Limburg is Maastricht waar ongeveer 120 duizend inwoners wonen. Limburg wordt in het westen begrenst door Noord Brabant en in het oosten door Duitsland. In het zuiden grenst het tevens aan Belgie en zuid Limburg is het meest zuidelijke stuk van Nederland.

Geologie van Limburg

Limburg ligt in het zuiden van Nederland waardoor er in het zuiden van Nederland enkele heuvels te vinden zijn. Dit zijn de enige echte heuvels die er in Nederland te vinden zijn. In het noorden van Limburg zijn er veel zandgronden te vinden dankzij de Rijn die door de provincie loopt. Het landschap van limburg is erg fraai en trekt dan ook veel toeristen naar deze streek. De hoogste 'berg' van limburg is de bekende Vaalserberg.

Bevolking van Limburg

De provincie Limburg bevat naast Nederlanders ook een redelijk aantal Duitse en Belgische inwoners. Twintig procent van de provincie Limburg bestaat uit allochtonen waarvan er 15% westers zijn en 5% niet westers. De inwoners van Limburg zijn over het algemeen katholiek. Dit is ook de reden dat carnaval zo ontzettend populair is in Limburg. De overige bevolking is niet kerkelijk of gereformeerd.

Cultuur in Limburg

De cultuur in Limburg is iets waar ze veel waarde aan hechten in deze provincie. Zo bestaat de cultuur onder andere uit een eigen spreektaal, het Limburgs. Naast een eigen taal staat Limburg bekend om haar Limburgse vlaai en andere culinaire specialiteiten. Ook carnaval is bij uitstek een voorbeeld van de Limburgse cultuur. Verder heeft Limburg vele bierbrouwerijen die het traditionele Limburgse bier brouwen.

Toerisme in Limburg

Limburg trekt erg veel toeristen vanwege haar mooi landschap en fraaie steden. Of het nu een weekendje weg is naar Maastricht of een mooie fietstocht door de heuvels die Limburg rijk is, veel mensen komen elk jaar weer naar Limburg toe om er lekker even tussen uit te zijn. Limburg heeft bovendien ontzettend veel fietsroutes die erg populair zijn bij fiets liefhebbers. Ook het nationale park de Mechelse Heide trekt veel toeristen.

 
Copyright 2009 - 2020 | alle-hotels-in-maastricht.nl