Alle-hotels-in-maastricht.nl

Op zoek naar een hotel in een kasteel?

Historisch Maastricht

De schitterende stad Maastricht, is een van de oudste steden van Nederland. Maastricht is zelfs zo oud, dat al ruim voor onze jaartelling, de eerste nederzettingen aan de Maas werden gevestigd. In die tijd behoorde dit gedeelte tot het Romeinse rijk, dat zich langzaam uitbreide naar andere steden. Historisch is Maastricht dus zeker wel en dat is goed in deze prachtige stad te zien. Vooral in het oude centrum en langs de Maas zijn vele plekken, die doen denken aan de middeleeuwen of nog ver daarvoor. De sint Servaasbrug bijvoorbeeld, is al in de 13e eeuw gebouwd ter vervanging, van de allereerste brug over de Maas, die nog veel ouder was. Dat Maastricht zo historisch is, is tevens te merken aan de inwoners en hun gewoonten. Maastricht is namelijk een zeer Bourgondische stad, vol met vrolijke gebruiken en de heerlijkste restaurants, voor de lekkerste Bourgondische maaltijden.

Zuid Limburg het land van de Kastelen

Boek je een hotel in Maastricht, dan boek je een hotel in Zuid Limburg. Doordat dit gedeelte van Nederland zo historisch is, staan er prachtige kastelen, die aan de oudheid doen denken. Door het mooie landschap met zijn heuvels, dalen en de mooie kastelen en boerderijen die daar staan, doet een vakantie in Zuid Limburg je denken aan het buitenland. Verblijf je in een hotel in Maastricht, dan heb je niet alleen deze mooie stad, waarin je de prachtigste bezienswaardigheden kunt ontdekken, maar ook een geweldige omgeving, met natuurschoon en de mooiste kastelen. Tijdens je verblijf in Maastricht, een van de vele dagtochten maken langs de mooiste kastelen, is een echte aanrader. Je krijgt tijdens zo’n tocht veel informatie en rondleidingen door de diverse kastelen.

Kasteel De Hoogenweerth

Een geweldige manier om een evenement te organiseren of met familie of vrienden te overnachten. Kasteel De Hoogenweerth, is een prachtig kasteel, dat midden in een natuurgebied ligt. In de zijvleugel van dit kasteel, waar vroeger het koetshuis zat, zijn mooie en sfeervolle suites ingericht. Je bevind je hier op slechts 3 km van het Maastrichtse stadscentrum en naast het kasteel ligt een gezellige jachthaven. Tevens is Kasteel De Hoogenweerth, een fantastische locatie voor de mooiste feesten en evenementen.

Kasteel Wittem

Voor een ontspannen en rustgevende vakantie, waarin gelegenheid is om te fietsen, wandelen en golfen, is een verblijf in Kasteel Wittem een aanrader. Dit mooie kasteel ligt in de Geulvallei, op steenworp afstand van de prachtige stad Maastricht. Je overnacht hier in een van de 12 stijlvol ingerichte kamers, waar het jouw aan niets zal ontbreken. Voor een heerlijke maaltijd en een drankje kun je terecht bij het gezellige restaurant in dit kasteel. Op een afstand van slechts 45 minuten autorijden, ben je al in schitterende gebieden zoals; de Eifel en de Ardennen.

Hotel Kasteel Vaeshartelt

Aan de rand van Maastricht in een mooi groot park, ligt Hotel Kasteel Vaeshartelt. Dit kasteel is helemaal gerenoveerd en zeer geschikt indien je naar een prachtige accommodatie voor je vakantie opzoek bent, tegen een betaalbare prijs. In dit kasteel waar koning Willem 2 vroeger woonde, is de historie bewaard en gecombineerd met trendy architectuur. De kamers zijn zeer sfeervol en je kunt hier heerlijk door de kasteeltuinen wandelen om naderhand een hapje en drankje in het restaurant of op het terras te nuttigen.

 
Copyright 2009 - 2021 | alle-hotels-in-maastricht.nl