Alle-hotels-in-maastricht.nl

Centrum Maastricht

Maastricht: de mooiste stad aan de Maas

Aan de prachtige rivier de Maas, in het zuiden van Nederland, ligt de hoofdstad van de provincie Limburg, Maastricht. De rivier de Maas, loopt dwars door deze mooie stad heen en zorgt voor de prachtigste plekjes om even rustig te genieten, van de mooiste uitzichten over deze rivier en Maastricht. Er is echter nog een rivier die door Maastricht stroomt en dat is de rivier de Jeker, die bij de Onze Lieve Vrouwewal, in de Maas uitmondt. Het oudste gedeelte van Maastricht, ligt op de Oost oever van de Maas en heet Wyck. Vroeger lagen er veel dorpen dicht om Maastricht heen, deze dorpen zijn inmiddels Maastrichtse wijken geworden.
Dit geldt tevens voor de gemeenten Borgharen en Itteren, die inmiddels ook tot de gemeente Maastricht behoren. Maastricht is een aanrader voor een dagje weg, hoewel dat gezien de uiterst zuidelijke ligging en de afstand die dat vaak voor veel Nederlanders met zich mee brengt, eerder een weekendje weg wordt. Zodat je dan heerlijk in het centrum in een van de vele gezellige hotels kunt overnachten.

Het gezellige hart van Maastricht

Heb je besloten om een dag te genieten van het prachtige centrum van Maastricht, dan zul je daar geen moment spijt van krijgen. Maastricht is een uiterst gezellige stad, met vriendelijke en gastvrije inwoners, die je verblijf hier zeer aangenaam maken. De grootste gedeeltes van het centrum zijn voetgangers gebied, dat als voordeel heeft, dat je ongestoord kunt slenteren door de mooiste winkelstraten en langs de prachtigste bezienswaardigheden. Wandel je over de Servaasbrug, dan loop je van het oude nostalgische centrum, naar de hippe en trendy wijk, Wyck. Vanuit Wyck, kun je dan weer via het stadspark terug wandelen naar de oude binnenstad. Al slenterend door de vele gezellige straatjes in het centrum, raak je niet snel de weg kwijt en voel jij je heerlijk op je gemak.

Een dag cultuur in Maastricht

Maastricht maakt deel uit van de Euregio, Maas-Rijn. Deze Euregio staat bekend om zijn hoeveelheid kunstgallerijen, musea, filmzalen en theaters. Een dagje centrum Maastricht, kan dus tevens voor de cultuur liefhebber, een prachtige dag worden. Er zijn in Maastricht veel culturele opleidingen te vinden en er worden veel podia ter beschikking gesteld voor beginnende artiesten en kunstenaars. Maastricht is een stad die in 2018 graag culturele hoofdstad van Europa wil worden en er van alles aandoet om dit te verwezenlijken.

Een dag culinair genieten in Maastricht

Houdt je van heerlijk eten en drinken, is Maastricht een fantastische stad om cullinair te gaan genieten. Er bevinden zich in het centrum van Maastricht talloze eetgelegenheden, die uiteenlopen van een bruincafe, dat de lekkerste hapjes serveert tot een van de vijf restaurants in Maastricht, met zes Michelin sterren. De vele eet en drinkgelegenheden in Maastricht, bieden voor ieder wat wils en hebben kwaliteit voor elk budget. Daarnaast maakt de gastvrijheid van de Maastrichtse bediening, een culinaire dag compleet.

Uitgaan in Maastricht

Voor een avond uitgaan, leent Maastricht zich bijzonder goed. Nadat je eerst een hapje in een gezellige eetgelegenheid hebt genuttigd, is er een zeer ruime keuze aan uitgaansmogelijkheden. Je kunt naar de film of het theater gaan, om naderhand te genieten van het feestende nachtleven, waarbij veel live optredens te zien zijn. Tevens zijn er vaak festivals in Maastricht en voor een heerlijke dansavond zijn er ook tal van mogelijkheden.

 
Copyright 2009 - 2021 | alle-hotels-in-maastricht.nl